Árhullám vonul le a Dunán - 2019.05.21.

A Felső-Duna térségében május 19. óta ciklon helyezkedik el, amely jelentős mennyiségű csapadékot okozott a Duna lefolyásképződés szempontjából meghatározó vízgyűjtőin: a bajorországi részvízgyűjtőkön területi átlagban 2 nap alatt mintegy 50 mm, az Inn vízgyűjtőjén 45 mm, a Traun és az Enns folyók vidékén pedig közel 20 mm eső esett, amely hozzájárult a magasan fekvő területeken megmaradt hórétegek gyorsabb olvadásához. Az összegyülekező csapadékvizek hatására a Duna mellékfolyóinak vízhozama jelentősen megnőtt, és a folyó felső szakaszán árhullám indult el.

Bővebben...

Álláspályázat - gátőr

Az Alsó-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság a közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény (Kjt.) 20/A § alapján pályázat útján betölthető, a Kalocsai Szakaszmérnökség alá tartozó gátőr munkakört hirdet.

Bővebben...

46 év a vízügy szolgálatában

Zsikla Attila kollégánk 46 év vízügyi szolgálat után nyugdíjba vonult. A bajai Tóth Kálmán Szakközépiskolában érettségizett 1973-ban vízépítési és vízgazdálkodási szakon. A szakma iránt érzett vonzalma az érettségi bizonyítvány megszerzése után a vízügy szolgálatába állította. Igazgatóságunk Kunszentmiklósi Szakaszmérnökségén helyezkedett el, ahol 23 évig az építőipari szakmunkák munkavezetője volt. 1996 áprilisától nyugdíjazásáig csatornaőrként végezte munkáját a Fülöpszállási csatornaőrjárás területén. Feladatait kiemelkedő színvonalon, nagy szakmai hozzáértéssel, elhivatottsággal látta el, amihez precizitás és megbízhatóság társult.

Nyugdíjba vonulása alkalmából Telkes Róbert igazgató úr emléktárgy jutalomban részesítette, amelyet Kesik József kunszentmiklósi szakaszmérnökség vezető adott át.

 

Helyszíni bejárás a Baja-Bezdáni-csatorna szerbiai szakaszán

Az Alsó-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság képviselői a Vajdasági Vizek Vízügyi Közvállalat, valamint a Vajdasági Autonóm Tartomány- Európai Ügyek Alap munkatársaival közösen helyszíni bejárást tartottak a Baja-Bezdáni-csatorna szerbiai szakaszán.

Bővebben...

Vízkárelhárítási szakkiképzés és gyakorlat a Petőfi-szigeten

Baja Város polgári védelmi szervezetei és a települési önkéntes mentőcsoport tagjai számára, a Bajai Katasztrófavédelmi Kirendeltség szervezésében, szakkiképzés és gyakorlat került megrendezésre a Petőfi-szigeti Ifjúsági Szálló és Kemping területén.

Bővebben...