HIRDETMÉNY

 

Hirdetmény a bácsborsódi ingatlanok birtokbaadásával kapcsolatban.

 

 

 

Hirdetmény (PDF)

 

Vízminőségi kárelhárítási gyakorlat

Az Alsó-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság a környezetkárosodás megelőzésének és elhárításának rendjéről szóló 90/2007. (IV.26.) Kormányrendelet 13. § (1) bekezdése alapján vízminőségi kárelhárítási gyakorlatot tartott 2018. június 25-én. A gyakorlat célja, részben a kárelhárítás műveleti végrehajtásában szerzett tapasztalati tudás elmélyítése, részben a vízminőségi kárelhárítással kapcsolatos feladatok, illetve aktuális jogszabályok ismertetése.

Bővebben...

Álláshirdetés - gépkezelő

Az Alsó-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság a közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény (Kjt.) 20/A § alapján pályázat útján betölthető gépkezelő munkakört hirdet.

Bővebben...

Fenntartható biztonság a hazai árvízvédelmi fővédvonalakon

A 2016. évi helyzetfelmérés alapján a vízügyi igazgatóságok szakemberei az utóbbi évek árvizeitől megrongálódott védművek soron kívüli helyreállítására tettek javaslatot. Az Országos Vízügyi Főigazgatóság sikeresen pályázott uniós pénzügyi forrásra a „Védképesség helyreállítása az I. rendű árvízvédelmi fővédvonalakon” projekttel, s így 12 milliárd forintos EU támogatásból valósulhat meg a védművek helyreállítását szolgáló beruházás.

Bővebben...

Tájékoztató a Dunán előrejelzett árhullám levonulásáról - 2018.06.14.

A Duna osztrák és bajor vízgyűjtőjén az elmúlt napokban a hazánkban is tapasztalt, jelentős mennyiségű csapadék hullott. A kialakult hidrometeorológiai helyzet hatására kisebb árhullám vonul a Dunán, mely a rendelkezésre álló előrejelzések (Országos Vízjelző Szolgálat, www.hydroinfo.hu) alapján készültségi szintet el nem érő vízszintek mellett tetőzik a folyó magyarországi szakaszán. Az árhullám Bajánál várhatóan 2018. június 18-án 500 cm-t meg nem haladó vízállással fog tetőzni.

Bővebben...