Hidrológiai Emlékparkot avattak Kaposváron

Az ünnepélyes megnyitóra 2017. október 24-én került sor az árvízcsúcs-csökkentő komplexum üzemi területén.  A Hidrológiai Emlékparkot a Magyar Hidrológiai Társaság (MHT) Somogy Megyei Szervezete az MHT megalakulásának 100. évfordulója és a Területi Szervezet megalakulásának 45. évfordulója tiszteletére hozta létre. Az emlékpark kialakításában nagy segítséget nyújtott a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság.

Bővebben...

Múzeumok őszi fesztiválja

A Duna Múzeum és a Játékkunyhó közös fejlesztésű kalandjátéka a Danubius Mysticus várja a kalandorokat. Gyere el, és ha ügyes vagy, az évszázados titokra fény derül!

Bővebben...

Bonyhád-Bátaszéki futóverseny Vízügyes győzelme

Szeptember 16-án szombaton rendezték meg a Bonyhád-Bátaszék félmaraton plusz (23,8 km) futóversenyt, melyen kollégánk  Veréb Dávid  is megmérettette magát.  A versenyzők a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium Atlétikai Sportcsarnoka elől rajtoltak és Bonyhád – Börzsöny, Alsóbörzsöny,  Mőcsény, Palatinca, Kismórágy megtétele után a bátaszéki Kanizsai Dorottya Általános Iskola előtt értek célba.

Bővebben...

Szakmai úton a Duna Múzeum csapata

Három napos szakmai út keretében lengyel és cseh múzeumokat valamint kiállítótereket tekintett meg szeptember első hetében a Duna Múzeum múzeumpedagógusokból, történészekből és múzeumi szakemberekből álló társasága.

 

Bővebben...

Emléktáblát avattak Bogdánfy Ödön tiszteletére

A Magyar Hidrológiai Társaság 2017-ben ünnepli fennállásának 100. évfordulóját, melynek alkalmából 2016 májusától 2017 szeptemberéig jubileumi évet tartottak. A Társaság meghatározó személyiségeinek – így a jogelőd szervezet, a Magyarhoni Földtani Társulat Hidrológiai Szakosztálya egyik alapítójának és második elnökének, Bogdánfy Ödönnek – emléktáblát állított tisztelete jeléül.

Bővebben...