Legyél Te is vízügyes! Országjáró roadshow bajai állomása

Az országjáró roadshow 8. állomása 2018. december 04-én a bajai Szent László Általános Művelődési Központ Szakközépiskolája volt.

 


A diákok a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, az Országos Vízügyi Főigazgatóság, és az Alsó-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság képviselőivel találkoztak, akik színes előadásokon keresztül mutatták be miért is érdemes a vízügyes hivatást választani.
A rendhagyó tanórát Siklós Gabriella az OVF szóvivője nyitotta meg, majd egy játékos kvíz és a „Mi vízügyünk” című imázs film levetítése után  Bíró Tibor az NKE VTK dékánja bemutatta az egyetem Víztudományi Karát, az egyetemen folyó képzéseket.
Az egyetem bemutatása után Láng István az OVF főigazgatója beszélt a vízügyi szakmáról, szakterületeiről, fejlődési lehetőségekről.
Az óra második felében két fiatal vízügyes kolléga, Pekáry Anna a Főigazgatóság árvízvédelmi referense és Mándity Milán az Alsó-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság műszaki igazgatóhelyettese mesélte el, hogyan és miért lettek vízügyesek, miért is szeretik ezt a szakmát.
Az óra zárásaként a tanulók megtekinthették a 2017-es szerbiai jégvédekezésről készült kisfilmet, majd Dr. Hoffmann Imre közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkár úr szólt a diákokhoz és biztatta őket, hogy legyenek Ők is vízügyesek!

 

A vízügyes szakma népszerűsítése az alábbi helyszíneken folytatódik:
Békéscsaba 2018. december 11.
Szolnok 2018. december 12.
Mohács 2018.december 13.
Paks 2018. december 14.

 

 

1.jpg2.jpg3.jpg4.jpg5.jpg6.jpg7.jpg8.jpg9.jpg


AdmirorGallery 4.5.0, author/s Vasiljevski & Kekeljevic.