Központi vízkárelhárítási bejelentések: +36 30 943 6281
Széchenyi logo
Központi vízkárelhárítási bejelentések: +36 30 943 6281

VIZEK rendszer

Vízjogi engedélyezés – Tájékoztató a VIZEK Keretrendszer használatával kapcsolatosan

Tisztelt Kérelmezők!

A 72/1996. (V.22) a vízgazdálkodási hatósági jogkör gyakorlásáról szóló kormányrendelet módosítása értelmében a vízjogi engedélyezési eljárás lefolytatásának ügymenete 2020. január 01-től megváltozott.  A vízjogi engedélyezési eljáráshoz kapcsolódó vagyonkezelői hozzájárulás és Vízügyi Objektumazonosító nyilatkozat kérelme, valamint a tervezői adatszolgáltatási kérelemnek új felülete lett. Amennyiben Ön E-ügyintézésre kötelezett ügyfél (pld: jogi személy) vagy elektronikus ügyintézést választó természetes személy kérjük, kérelmét a https://vizek.vizugy.hu elektronikus felület felkeresésével (a böngésző címsorába másolva), és kitöltésével szíveskedjék indítani.

Azon természetes személyek esetében, akik vízügyi hatósági eljárás keretében a papír alapú ügyintézést választják az Alsó-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság a kérelmek beadásához ügyfélfogadási lehetőséget biztosít kedden és csütörtökön 9:00 és 11:00 között. A személyes ügyintézésre be kell jelentkezni és időpontot szükséges foglalni. Időpont foglalására hétfőn, szerdán és pénteken 9:00 és 11:00 óra között a 06 (79) 525-100 telefonszámon van lehetőség.

A papíralapú ügyintés során kérjük, az engedélyezési eljáráshoz kapcsolódó kérelmét* juttassa el igazgatóságunk (6500 Baja, Széchenyi u. 2/c) címére.  Minden kérelemhez kapcsolódó előzményt (érvényes vízjogi engedélyt), műszaki dokumentációt, amely a 41/2017. (XII.29) BM rendelet a vízjogi engedélyezési eljáráshoz szükséges dokumentáció tartalmáról szóló rendelkezés alapján van összeállítva a titkarsag(kukac)aduvizig.hu email címen van lehetősége beküldeni.

Kérjük az alábbi „Vízügyi objektumazonosító kiadási-, és Vagyonkezelői/Befogadói/Üzemeltetői hozzájárulási kérelem” mintát használja.

„Vízügyi objektumazonosító kiadási-, és Vagyonkezelői/Befogadói/Üzemeltetői hozzájárulási kérelem”

Kérelmek elindításához esetlegesen szükséges segítség vagy tájékoztatás kérése hétfőn, szerdán és pénteken 9:00 és 11:00 óra között a 06 (79) 525-100 telefonszámon van lehetőség.

A titkarsag@aduvizig.hu email címen hivatalos vagyonkezelői, adatszolgáltatási vagy objektumazonosítási kérelme indítására a továbbiakban nem lesz lehetőség!

A https://vizek.vizugy.hu felület elérhetőségében tapasztalható problémák jelzése az Országos Vízügyi Főigazgatóság felé lehetséges a vizek.uf(kukac)ovf.hu elektronikus címen.